Rakkautta, rukouksia ja rauhoittavia (WSOY) on järkyttävän hauska selviytymiskertomus

Mitkä kolme asiaa ovat yhdessä kuolemaa vahvempia? Rakkaus, huumori ja usko elämään. Tv:stä tuttujen Kristiina Hanhirovan ja Timo Laukkion uusioperheen idylli särkyi joulukuussa 2005, kun Timon selkäkipuna ja päänsärkynä alkanut oireilu varmistui akuutiksi leukemiaksi. Kutsumattoman vieraan tunkeutuminen aloitti vuosien mittaisen, raskaan ja vaiheikkaan selviytymiskamppailun kohti valoa.

Hanhirova kuvaa taistelua Rakkautta, rukouksia ja rauhoittavia -teoksessaan paitsi sydänverellä, myös hersyvän humoristisesti. Voimakas sytostaattikuuri oli viedä puolison hengen, ja luuydinsiirtoa varten tarvittiin tuntematon arkipäivän enkeli. Timon yhä jatkuva taistelu paluusta elämään ei olisi mahdollista ilman pariskunnan pettämätöntä huumoria, lujaa uskoa ja horjumatonta rakkaussuhdetta. Tärkeintä kaikessa on ollut muuttaa asennoitumista kuolemankellojen kumahteluun.

Ikiaikaisten uskoon, toivoon ja rakkauteen liittyvien kysymysten lisäksi teos avaa ovia ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin arvopohdintoihin: leikkausten kohteeksi joutuneeseen terveydenhuoltoon sekä heikkouden ja kuoleman kohtaamiseen. Mikä on yhteiskunta, ketkä siihen kuuluvat ja mikä on se tehtävä? Mihin ja keille valtio ja kunnat säästävät?

“Hauska mieheni oli tyriä koko syöpänsä heti alkumetreillä.”

Kristiina Hanhirova on helsinkiläinen toimittaja. Hän tuli tunnetuksi jo 1990-luvun alkuvuosina MTV3:n Huomenta Suomi -ajankohtaisohjelman toimittajana yhdessä juontajaparinsa, aviomiehensä Timo Laukkion kanssa.

Kirja tulee myyntiin 2.5.