Lokakuun viimeisenä viikonloppuna järjestetyt Helsingin Kirjamessut, Musiikkimessut sekä Viini, ruoka & hyvä elämä –tapahtuma kokosivat messukeskukseen lähes 80 000 kävijää.

Kristiina esiintyi messuilla kahteen otteeseen. Torstaina oli yhteishaastattelu Vuoden kristillinen kirja 2014 –ehdokkaiden kanssa. Koolla oli hyvin mielenkiintoinen ja toisistaan poikkeava joukko. Viime vuoden voittaja Pauliina Rauhala palkitsi sunnuntaina Jouni Tillin väitöskirjasta tehdyn teoksen Suomen pyhä sota.

Lauantaina oli vuorossa oma esiintyminen, joka veti Eino Leino –lavan täyteen kuulijoita. Keskustelussa käytiin läpi Rakkautta, rukouksia ja rauhoittavia –kirjan syntyyn johtaneita tapahtumia ja pohdittiin sairauksien ja sairastavien asemaa yhteiskunnassa.

Kristiina otti voimakkaasti kantaa omaishoitajien puolesta ja muistutti, että Suomessa on lukematon määrä myös epävirallisia omaishoitajia vailla mitään tukea. Kristiina totesi, että heidän jaksamisestaan huolehtiminen on tärkeää koko kansantalouden kannalta ja tuomitsi samalla vanhusten hoidon uusimmat leikkaukset.

Haastattelijana oli Joel Kontro.

Kirjamessut Kirjamessut